CEDEO klanttevredenheidsonderzoek

CEDEO Klanttevredenheidsonderzoek, gedurende ruim 20 jaar 90% en hoger.

CEDEO biedt zicht op kwaliteit t.a.v. de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van gerenommeerde opleidingsinstituten. Hieronder vindt u reacties van klanten                  op de verschillende onderdelen uit het onderzoek. 

Voortraject

TMS werft al lang binnen onze organisatie. We hebben voor TMS gekozen omdat zij een training aanbieden die precies aansluit op wat we wilden. Het dekte precies de lading. Ze zijn een kleine organisatie die in staat is om maatwerk te leveren dat helemaal toegespitst is op de organisatie van een opdrachtgever. Er is marktonderzoek gedaan welk bureau een bepaalde training kon geven die wij wensten. De keuze is op TMS gevallen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. In het voortraject tracht men zo zorgvuldig mogelijk de opleidingswens in kaart te brengen door onder andere de organisatie te bezoeken, intakegesprekken te voeren met leidinggevenden en toekomstige deelnemers om zoveel mogelijk informatie te verzamelen.”

Opleidingsprogramma

“Er is regelmatig contact over de invulling op maatwerk van het programma totdat we beiden tevreden zijn. De kwaliteit van de intakegesprekken die TMS houdt zijn zeer goed. Er is altijd ruimte om de opzet en prijsstelling eventueel aan te passen. Mijn wensen zijn vertaald tot een helder en interessant voorstel waar ik alle invloed op had  en zeer bij betrokken ben geweest. Ook aan de deelnemers zijn vragen gesteld t.a.v. hun verwachtingen. De training was volledig toegespitst op onze situatie.”

Uitvoering

De trainingen zijn volledig toegespitst op wat wij nodig hadden.                Alles wat we van te voren hadden afgesproken is ook aan bod gekomen.       De uitvoering is zeer naar tevredenheid verlopen. De trainingen zijn interessant, professioneel, waardevol en op een goede manier verzorgd in relatief kleine groepen. De training voldeed volledig aan onze verwachtingen.

De trainingen worden gekenmerkt als erg goed, professioneel en perfect.   De trainingen hebben een meer workshopachtig karakter.

Het is absoluut geen hoorcollege en dat is de meeste referenten goed bevallen. Veel afwisselende groepsactiviteiten, zoals brainstormen, rollenspelen, analyses en het houden van intervisies, aangevuld met bruikbare theorie.

Mijn deelnemers werden vooraf op de hoogte gesteld van hun te spelen rol en functie en de uiteindelijke doelstelling van het project. Zij hebben dit als confronterend en realistisch ervaren en waren heel enthousiast. De trainer bleef  gedurende het traject goed in contact met ons zodat we direct konden doorgeven als ergens speciale aandacht aan moest worden besteed.

Trainers

De trainers zijn vakkundig, flexibel en persoonsgericht. De trainer kwam prettig over en was zeer kundig. De trainers bij TMS zijn assertief. Zij verstaan het vak van trainer zijn heel goed. De trainer was energiek en in staat pijnpunten naar boven te halen. De trainer was voornamelijk praktijkgericht en bezat een groot inlevend vermogen. De trainers gaan goed in op de wensen van de deelnemers en luisteren zorgvuldig naar wat zij willen. De trainer beheerste de stof zeer goed en kende vele situaties. Daardoor kon zij direct schakelen bij vragen en kwam snel met interessante antwoorden en modellen op de proppen”.

Trainingsmateriaal

We ontvingen een map die vooral als naslagwerk prima te gebruiken is. Het geheel zag er verzorgd uit en bestond uit een map met daarin de ‘high lights’ van de besproken theorie en opdrachten. In de syllabus vind je de belangrijkste zaken nogmaals op een rij”.

Natraject

zonder uitzondering positief. Meten is lastig maar de trainingen vergroten in ieder geval je persoonlijk inzicht. Een manier om resultaten vast te houden is het regelmatig terug laten komen van het thema. Zichtbaar resultaat op lange termijn is moeilijk meetbaar omdat de afgenomen trainingen  soms meer gaan om ‘bewustwording’. Er wordt momenteel een effectmeting uitgevoerd op de afdeling waarin ook de trainingen van TMS worden meegenomen. Harde resultaten zijn  moeilijk meetbaar maar mijn mensen hebben nu wel het idee dat ze weten wat te doen in bepaalde gesprekken. We hebben het er nog steeds over op de werkvloer, iedereen is gebruiken van de trainingsmap als naslagwerk”.

Organisatie en administratie

E-mails worden vlug beantwoord en de trainers bellen snel terug. Facturen worden tijdig gestuurd en zijn transparant en correct. Men komt afspraken goed na, stuurt aangevraagde informatie tijdig op en het incidenteel verzetten van afspraken veroorzaakt geen problemen.

Prima. Ik had eerst mijn twijfel hierover omdat het bureau klein is maar het werkte juist heel goed, er wordt vlot gereageerd. In een vloek en een zucht is alles geregeld”.

Relatiebeheer

“TMS gaat zorgvuldig om met de relatie. Ze houden contact en komen altijd uitgebreid terug op vragen die ik stel. De contactpersoon stond er in het begin op om persoonlijk kennis te maken. De relatie wordt op een prettige manier onderhouden door eenmaal per jaar een bezoek aan ons en af en toe wat telefoontjes. Jaarlijks komt de directeur van TMS langs om samen een jaarplanning door te nemen. Van tijd tot tijd stuurt het bedrijf ook een mailing.

TMS is pro-actief bezig als het gaat om het meedenken over vervolgtrainingen. Tijdens een training doet men bijvoorbeeld direct een voorstel over een vervolgtraining wanneer TMS denkt dat dit nodig is, maar op een plezierige wijze. Als je eenmaal klant van TMS bent, willen ze je graag behouden”.

Prijs-kwaliteitverhouding

De trainingen zijn zonder meer het bedrag waard. Gezien wat de training heeft opgeleverd is de prijs zeer acceptabel. Een terechte prijsstelling. De prijs-kwaliteitverhouding is in balans. Als ik het vergelijk met andere bureaus is de prijs-kwaliteitverhouding bij TMS in één woord ‘goed’ te noemen”.

Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal

De vakkundigheid van de trainers is groot, zo ook de flexibiliteit en klantgerichtheid. De persoonlijke benadering is prima. TMS levert uitstekend maatwerk. Men houdt zich secuur aan de afspraken. Je hebt echt het gevoel serieus genomen te worden. Ook als men een korte cursus wil waarin wat wordt bereikt en waar iedereen tevreden over is, is TMS de juiste partner. De trainers hebben het vermogen zich goed aan te passen aan verschillende doelgroepen, door veel informatie te verzamelen en zich uitstekend voor te bereiden. Ze zijn bij TMS in staat om in korte tijd een training aan te bieden die echt aansluit op datgene wat je nodig hebt.     Deze trainingen zijn buitengewoon professioneel”.