Visie op leren

Visie op leren = leren door ervaren

Centraal staat de vraag: Waar ben ik mee bezig? Hoe doe ik het nu? Kan het beter? Wil ik wel veranderen? Wat heb ik daarvoor nodig?

Ontwikkelen van mensen is mensenwerk, door en voor mensen. Zelfkennis en eigen kwaliteiten en talenten ontdekken is essentieel om te kunnen ontwikkelen, te groeien en in eigen kracht te komen.

Wij begeleiden en confronteren u op een coachende en vooral praktische wijze op zoek naar deze groeimogelijkheden en ontwikkeling. Wij maken inzichtelijk datgene wat voor u routine is geworden in denken en doen, uw vertrouwde patronen. Wij laten u zelf ontdekken waar u goed in bent en hoe u uw talenten en kracht verder tot ontplooiing kunt laten komen, alles binnen het kader van uw functie en uw werkomgeving. Wij stemmen onze benadering, opdrachten en oefeningen af op uw specifieke situatie en persoonlijke behoeften.

Het is belangrijk dat u binnen uw eigen werksituatie ervaart dat het initiatief voor veranderingen die u nastreeft bij uzelf ligt, zoals  veranderingen m.b.t.  uw werkwijze of houding, gedrag, communicatie, profilering etc. Uw leidinggevende ondersteunt u daarbij en wordt door ons bij uw ontwikkel/leertraject betrokken. Kortom, u leert hoe het kan door te ervaren hoe het moet.

 

 

Visie op renderen

Het rendement van een training exact in kaart brengen blijft lastig. Het liefst zien we bij elk traject b.v. een score van 4 naar 9. Om de resultaten toch aantoonbaar te maken werken wij met een realistische resultaatmeting uit uw praktijk die zichtbaar maakt in hoeverre de doelen zijn bereikt, voor u, voor uw leidinggevende en voor ons.

De synergie tussen de persoonlijke doelstelling en die van de organisatie is een belangrijk aandachtspunt. Daarom betrekken wij ook altijd de leidinggevende bij een training.

Meer weten over rendement van de trainingen van TMS? Klik hier.